Terveisiä sairastuvalta! Tosin vain minun osaltani – Susu tahtoisi varmaankin lähettää kummastelevat "miks toi yks vaan töllää telkkaa ja juo teetä eikä leiki MUN kaa??" -arvelut. Suppis on kyllä ehkä maailman kiltein ja vaivattomin kaveri, koska se ei yhtään mukise muutamasta tylsästä päivästä, vaan keskittyy täysillä toimimaan lämmittävänä karvatyynynä kainalossa. Huh! Onneksi sentään Susu on suppilonokasta pikkuvarpaisiin saakka täysin kunnossa, mikä vielä vahvistui tänään, kun oloni oli jo sen verran parempi, että selvisimme visiitille osteopaatti Jerry Ketolalle.
Olen vähän vainoharhainen. Siis ihan vähän vain. No okei, aika paljon. Mörkön myöhäisen diagnoosin jälkeen sitä vain jotenkin tajusi, kuinka äärettömän vaikeaa on tulkita koiran vointia. Jos ei hetkeen hoksaa, että koira kärsii polttavista hermosärkyvihlaisuista, miten sitä milloinkaan pystyy havaitsemaan pienemmistä lihasjumituksista johtuvat kolotukset saati sitten vaikkapa kroonisen nivelkivun? Tiedän, että on täysin turhaa jatkuvasti miettiä, mahtaako koira olla kipuinen, koska hyvää vauhtia alkaa nähdä oireita ja epänormaaleja asioita vähän siellä sun täällä eikä murehtimisella loppujen lopuksi pääse mihinkään. Susu on röntgenkuvattu, se on käynyt säännöllisesti fysioterapeutilla, se on todella taspainoinen, liioittelematon sekä fiksu liikkuja ja mikä tärkeintä, se loikkii, laukkaa ja leikkii vaivattomasti – eikö se riitä? Noo, pessimisti kuitenkin aina varautuu pahimpaan Ihan varmuuden varalta vain.
Suppilosta osteopaatilla oli aika jännää, mutta melko hyvin se malttoi pötkötellä hoitopöydällä. Pientä kireyttä oli rintarangan alaosassa ja lannealueella sekä kauttaaltaan oikea puoli oli jäykempi, mutta kokonaisuudessaan koira on oikein hyvässä kunnossa. Edes tyypillisiä tokokoiran vasemman puolen jumeja ei ollut. Pikkuruista Susua luultiin taas bortsuksi ja Jerry sanoikin, että sirous on varmasti hyvä juttu ja edesauttaa kunnossa pysymistä, vaikka rasitusta tuleekin enemmän. Erilaisten harrastusten myötä Suppis saa monipuolista liikuntaa eli laaja lajivalikoima ei ainakaan tee hallaa. Samalla vauhdilla vain jatkossakin!
Olen perustellut agilityn lopettamista useammallakin syyllä – itseäni ei huvita, jää enemmän aikaa muille lajeille, en jaksa kantaa esteitä (joo... tämä viimeistään kuvaa
Parit tokot vielä lyhyesti. Torstaina pääsimme pitkästä aikaa (vuosiin?) kunnon ryhmätreeneihin, kun eläinlääkiksen ohjattu kisatokoporukka kokoontui ensimmäistä kertaa. Hyödyllistä tehdä kaikkea pientä kunnon koirahäiriössä! Treeniin täyskäännökset. Loppuun Suppis teki vielä vauhtinoudon Indyn painavalla kapulalla, jonka keskiosa oli juuttinarua, ja liikkuroidun tunnarin. Lauantaina tehtiin kiva treeni Inkan ja Sätkän kanssa Messarilla. Susu teki luovan kokeenomaisen palkatta: juoksutarkastus, ruutu, ruudussa kaukot, ruudusta luoksetulo, vapautus tunnarikapuloille, palautus, metalli ja vauhtipalautuksesta pallopalkka. Ei kyllä yhtään vire laskenut, vaikka ei tullut liioin palkkaa tai vapautuksiakaan. Toisessa setissä sitten liikkeiden välejä ja kisapalkkauksia, tosi hyvin Susu jo ilahtuu kehuista ja odottaa lelua. Treeniin tunnarin nätti pito. Sunnuntaina jatkettiin Messarilla bortsuseurassa, kun Tiia ja Ruuti tulivat Espoosta treeniseuraksi. Susu teki paikkaistumista, luoksetuloa, vierasta metallia, häiriöseuruuta ja kaukoja. Hyvin meni, kiitos vielä seurasta!
6 kommenttia:
Mun mielestä on hyvä, että pystyy tekemään sen päätöksen harrastuksen lopettamisesta. Jotenkin koiramaailma on mennyt siihen, että kaikkien on "pakko" harrastaa jotain ja lajeja on koiralla niin monta. Ei siinä, itsellänikin on Nitan kanssa agility, toko, rally-toko ja satunnaiset näyttelyt.. :)
Jos ei jostain lajista nauti tai nimenomaan hallille ei tee mieli lähteä, niin silloin kannattaa jäädä kotiin :) Panostaa lajiin mistä tykkää niin se kyllä heijastuu koiraankin :)
Menipä tämä jotenkin jaaritteluksi enkä sanonut mitään fiksua :D
Jep, ihan totta! Tärkeintä tehdä sitä mistä molemmat pitää, oli se sitten mikä laji tahansa tai vain muuta puuhastelua :) Ilman hyvää fiilistä kun ei oikein ole mitään.
Samaa tulin sanomaan kuin näköjään Johannakin. Miksi omalla koirallaan _pitäisi_ harrastaa jotakin, jos se ei huvita tai tunnu oikealta? Harrastamisen kuuluu olla mukavaa.
Niinpä! Jotenkin sitä vain ehkä miettii sitä kaikkea aikaa ja panosta, minkä on lajiin aikoinaan laittanut, ja myös sitä edistystä, mitä hiljalleen alkoi saavuttaa. Mutta toisaalta ei se auta, jos sen edistyksen ja onnistumisen fiiliksen kokee vasta parin vuoden jälkeen videoita katsoessa ;) Se mua myös vähän harmittaa että kun Susulle todennäköisesti saisi sertit kasaan, jos jaksaisi kisata tosi ahkerasti pikkukisoissa ja olisi tuuria matkassa, mutta väkisin tulosten takia vääntämiseksi ei voi mennä.
Miksi pitäisi harrastaa jotakin mikä ei innosta? Me treenattiin ennen ahkerasti tokoa ja sitten mua alkoi tympimään. Agility on enemmän mun juttu ja en ainakaan halua ottaa mitään stressiä kun oon jättänyt toisen lajin pois melkein kokonaan. Tärkeintä että sulla ja Susulla on jotain yhteistä tekemistä, mistä molemmat tykkää!
Oikeassa olet, Jannika! :)
Lähetä kommentti