Susu

Sinä olet minä, enemmän kuin kukaan
Vierelläsi kuljen minne menetkin
Sinä olet minä




  • BH TK3 Patchcoat Sweet Dream
  • s. 31.12.2008
  • australianpaimenkoira, narttu (steriloitu)
Susu jalostustietokannassa

Susu on vanhana ja viisaana syntynyt pikkuaussie, jolle sana minä on tuntematon käsite, sillä sille kaikki tapahtuu aina monikon ensimmäisessä persoonassa, vakaassa me-hengessä. Se on sininen varjo vierelläni, mieleni erheetön peili. Aamusta iltaan se propellikorvat tarkkana seuraa minne vain, milloin tahansa, ja heikkoina hetkinä se painaa suppilonokkansa tiukasti kaulaani vasten. Susu on yhtä aikaa nöyrä ja taipumaton – koira, jonka maailmassa on enemmän varjoja kuin meillä muilla, mutta samalla se, jonka kanssa pimeässä syysmetsässä liikkuminen tuntuu täysin turvalliselta. Siinä on valtavasti potkua ja impulsiivista terävyyttä, mutta toisaalta myös paljon alistuvaa pelkoa ja herkkyyttä. Kaiken tämän ailahtelevuuden keskellä Susun kiintymys on aina satakymmenprosenttista ja ehdotonta, ja niinpä minun tärkein tehtäväni on oppia olemaan varahermojärjestelmä paineilevalle paimenelle. Palkinnoksi tästä pestistä saan mainion treeni- ja kisakaverin, joka pomppisi vaikka kirsullaan, jos niin pyydettäisiin.

Suppilo utopioi kolisevista pakastimista ja suhisevista junista vapaasta maailmasta, jossa olisimme mieluusti kahdestaan pallomerien ja wubbapuiden ympäröimänä. Suppiksella on myös järjestyksenvalvojan pätevyys käpälässään (toimivaltuuksista keskustellaan yhä aika ajoin) ja se harrastaa jodlaamista (etenkin tokotreeneissä).

Susu on luonnetestattu kahden ja puolen vuoden iässä tuloksella +157 pistettä, laukauskokematon. Kokonaispottia enemmän kertonee tämä selostus – osa-aluepisteet, tuomareiden kommentit ja omat pohdintani.

Susun kanssa harrastamme pk-hakua (BH), tokoa (EVL), agilityä (maksi3) ja vesipelastusta (hyväksytty SOVE, ALO1).

Näyttelyistä Susulla on ERI, EH ja 2 x H. Susu on siro ja tasapainoinen aussie, joka liikkuu vaivattomasti ja kevyesti. Strategiset mitat kutakuinkin 14 / 48 notta mahtuu pienempäänkin tilaan ja syliinkin sopivasti. Korvat ovat mallia propelli ja nenä sopivan puikula namien kalasteluun kapeistakin taskuista. Silmät peilattu terveiksi (2010). Lonkat C/C, kyynärät 0/0, selkä ok. I3 -hammas irronnut tapaturmassa. 2/2014 Susulle diagnosoitiin kilpirauhasen vajaatoiminta ja aloitettiin lääkitys Forthyron 300 mikrogrammaa / vrk. 12/2015 annos 600 mikrogrammaa / vrk.

(Susun rakennekuva © Sarianne Björklund, kiitos!)