Ihan suppilonaTässä sitä nyt ollaan – ihan Suppilona! Tein päätöksen jättää blog.hulleri.netin sellaisenaan paikalleen ja aloittaa Susulle uuden blogin ihan alusta. Katsotaan, kuinka tämä lähtee rullaamaan.

Kaikki parannusehdotukset ovat enemmän kuin tervetulleita! Toivottavasti kaikki näkyy ja toimii, kuten on suunniteltu, eikä teknisiä kummajaisia pompahtele ainakaan ihan jokaisella klikkauksella. Jos niin kuitenkin käy, ilmoittakaa ihmeessä epämääräisyyksistä, niin voin (yrittää) korjata ne. Jälleen kerran olen saanut tuntea itseni varsinaiseksi tekniikan ihmelapseksi tätä väsätessäni... Ai – tähän aiheeseen liittyen pikku vinkki: normaalin sim-kortin leikkaaminen minikokoiseksi ei ole niin kiva pikku Fiskarseilla tehtävä DIY-puhde, kuin netin ihmemaailmassa annetaan olettaa. Nimimerkillä tästä jutusta kokemusta kerrytettynä viime ajoilta – mutta ei mennä siihen nyt sen tarkemmin

Tervetuloa uusille ja vanhoille lukijoille seuraamaan uunituoretta blogia!
  • rss
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Twitter
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Share this on Technorati
  • Post this to Myspace
  • Share this on Blinklist
  • Submit this to DesignFloat

19 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Mulla ei toimi tän blogin syöte. Ei toimi sen Susun treenibloginkaan. En siis saa näitä päivityksiä näkymään "uutisvirrassani", vaikka olenkin lukija. Tulee vain tälläinen ilmoitus: "Klikkasit tätä URL-osoitetta, mutta sille ei löytynyt syötettä.
Tarkista URL-osoite: http://suppilo.blogspot.com/ "

Missähän lie vika? :/

Sarianne kirjoitti...

no nyt toimii, kun lisäsin itseni lukijaksi käsin. Eli kun menin omaan hallintapaneeliin ja liityin sieltä lukijaksi sen sijaan, että klikkasin täällä sun blogissa tota "liity lukijaksi" -juttua. Mikähän ihmeen bugi tämäkin on.

Satu kirjoitti...

Joo, ei toimi syöte minullakaan.

Henna kirjoitti...

Täällä ollaan niin mukana! :) Iso peukku, varsinkin blogin nimelle - aivan huippu!

Jannika kirjoitti...

Nyt tulee tosi tyhmä kysymys, mutta miten ootte kaikki saanut kuvat aukeamaan tollaseen hienoon ikkunaan? Rupee oikeen ärsyttää toi mun blogin tyhmä kuvanauha-juttu!

Sara kirjoitti...

^Samaa tehnyt mieli kysyä vaikka kuinka kauan, tahtoo myös :D!

Hieno Suppilo-blogi, tykkään :)

Sirkku kirjoitti...

No voi hitsi, mikäköhän siinä syötteessä on vikana? Salaisten blogien päivitykset eivät kai yleensäkään näy uutisvirrassa eli treeniblogi ei siitä syystä näkynyt, mutta nyt ei voi enää olla sen suhteen ongelmaa. En tiedä, voisiko vaikuttaa, että tämä ainoa postaus on kirjoitettu silloin, kun blogi oli vielä salasanan takana? Asetuksissakin täysi blogisyöte on sallittu enkä löytänyt mitään muutakaan siihen liittyvää kohtaa hallintapaneelista. Hmm. On tietenkin mahdollista, että ulkoasua muokatessani olen onnistunut peukaloimaan jotakin tärkeää palaa... Jospa seuraava kirjoitus näkyisi? Elän toivossa :D Pitää sitten selvitellä lisää, jos ei.

Kuvakysymys ei ole ollenkaan tyhmä! Täältä löytyy aika yksinkertaiset ohjeet siihen, kuinka kuvat saa aukeamaan pikkuikkunaan: http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/thumbnail.htm Pitää siis vain yksi koodi lisätä ja sitten luoda css- ja js-tiedostot. Sitä en tosin tiedä, miten ne saisi luotua suoraan bloggeriin, mä linkitin ne vanhan blogin puolelta, jonne olen ne aikoinaan ladannut omalle palvelimelle. Kysykää ihmeessä tarkennusta, jos tuon sivun ohjeilla ei onnistu :)

Henna, hehe! Susun itsensä mielestä blogin nimen varmaan pitäisi olla "Poliisimestarin muistelmat" tai muu kyllin vakavasti otettava ;)

Satu kirjoitti...

To serve and protect!

Sirkku kirjoitti...

Siihen Suppis olisi varmaan erityisen tyytyväinen ;) Eikä sille ehkä parempaa kuvausta löydykään!

Jannika kirjoitti...

Ei taida saada Bloggeriin noita css- ja js-tiedostoja tai sitten mä en vaan osaa! :---(

Sirkku kirjoitti...

Jos et saa niitä muuten toimimaan (joku muu ehkä osaa neuvoa paremmin, tuo kuvasysteemi on niin monella että jollakin kikalla varmaan saa bloggeriinkin), niin voit kyllä linkittää noi mun palvelimella olevat, vaihdat vain koodiin näin:

thumbnailviewer.css > http://hulleri.net/blog/thumbnailviewer.css

thumbnailviewer.js > http://hulleri.net/blog/thumbnailviewer.js

En usko, että niiden käyttö kovasti kuormittaa kaistaa, että siitä olisi mitään vaivaa :D

Sara kirjoitti...

Ai niin tuo, taisinkin joskus katsoa jonkun lähdekoodista tuon osoitteen!

Muistin myös miksei minulla siitäkään huolimatta ole hienosti aukeavia kuvia, hyvät ohjeet muttei niistäkään huolimatta onnistu :/

Sirkku kirjoitti...

Voi ei, nämä koodijutut ovat kyllä välillä niin hankalia. Musta tuntuu, että olen saanut monet kikat toimimaan lähinnä tuurilla :D Usein mukaan lipsahtaa sitten kaikkia pieniä kummajaisia mutta onneksi riittää, että jotenkuten sinnepäin toimii. Mutta jos tarvitset jeesiä ja osaat tarkemmin sanoa, missä kohdassa tökkää, niin voin kyllä auttaa :)

Sara kirjoitti...

Mielestäni onnistuin lisäämään tuon koodinpätkän, kiitos ohjeiden :).

Ongelma on kai lähinnä siinä, etten osaa laittaa kuvaa postauksen tekstikenttään oikein. Joko kuvat näkyvät julkaistuissa postauksissa vanhaan tapaan, tai sitten kerran onnistuin vääntämään niin että näkyi niin kuin pitääkin, muttei tuollaisena kohtuullisen kokoisena niin kuin kaikilla muilla vaan koko näytön kokoisina. Anteeksi, tästä on nyt vaivaa :D

Sirkku kirjoitti...

Ei ole ollenkaan vaivaa! Sait siis koodin lisättyä ulkoasukoodiin? (Malli > Muokkaa html-koodia) Ja css- ja js-tiedostot ladattua? Sitten pitäisi toimia, kun menet postauksen kirjoitustilaan, valitset html-muokkaustilan ja lisäät siihen kuvakoodin eli esimerkiksi tämän postauksen kuvan koodi on:

< a href="http://hulleri.kuvat.fi/kuvat/Maaliskuu+2011/Toipilaana/DSC_7724.jpg/full" rel="thumbnail">< im g src="http://hulleri.kuvat.fi/kuvat/Maaliskuu+2011/Toipilaana/DSC_7724.jpg/full " style="width: 610px;" />

(oli pakko heitellä tuonne väliin välilyöntejä, kun muuten tulkitsee sen tähän kommenttiin koodina :D)

Kuvan kokoa voi sitten tuosta säätää sellaiseksi, kuin tahtoo.

Ootko siis tehnyt näin? :)

Sara kirjoitti...

Jee, kiitos kovasti, nyt toimii :)

Näköjään pitää pienentää kuva valmiiksi sopivaan kokoon niin se näkyy myös auki klikattuna oikein.

Sirkku kirjoitti...

Hieno juttu! Joo, kuva aukeaa sen kokoisena kuin on alunperin ladattukin :)

Jannika kirjoitti...

Nyt kun mä sain kuvat toimimaan niin multa katosi tosta sivupalkista scrollaus-rulla... Kun klikkaa kuvan auki niin sitten ei saa enää selattua sivua sen jälkeen ylös eikä alas, vaikka kuvan olisi jo klikannut kiinni. Tää alkaa olemaan mulle vähän turhan älykästä toimintaa...

Sirkku kirjoitti...

Saralle taisi käydä sama juttu! Samoin mulle menee ihan liian älykkääksi – ei hajuakaan, mistä moinen saattaisi johtua :D

Lähetä kommentti